5 tips voor de kleur van je babykamer

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

5 tips voor de kleur van je babykamer

Het inrichten van de babykamer is natuurlijk ontzettend leuk. Maar, welke kleur ga je gebruiken? Verschillende onderzoeken laten zien dat kleur veel effect heeft op emotie. Vooral in de kamer waar rust voor je kindje het allerbelangrijkste is, wil je goede keuzes maken. Lees 5 tips voor de kleur van je babykamer!  

Tip 1: Met liefde gekozen.

Je baby ziet de eerste 3 tot 6 maanden nog weinig tot geen kleur. Pas na deze tijd ziet hij of zij welke kleur je met veel liefde hebt uitgekozen. Vergeet niet dat op ditzelfde moment je kindje steeds meer prikkels krijgt. Te felle kleuren en te drukke prints in je babykamer kun je daarom beter vermijden. 

Tip 2: Soorten verf.

Naast dat de babykamer een leuk kleurtje moet hebben, is een praktische kamer ook erg fijn. Gebruik daarom afneembare verf! Je kunt maar beter voorbereid zijn op die eerste spuitluier, niet waar ;).  Verder bevatten sommige soorten verf schadelijke stoffen. Niet alleen voor de baby, maar ook voor jou. Zorg dat je genoeg tijd hebt om de kamer te luchten. Wil je weten wat het beste moment is om hiermee te beginnen? Je leest het hier.

Tip 3: Ga voor rust.

De babykamer is in de eerste plaats bedoeld om te slapen. Daarom is het goed als deze ruimte rust uitstraalt. Zo kan jouw baby optimaal genieten van de nachtrust die je kleintje zo hard nodig heeft. Ga voor rustige en lichte kleuren als basis. Maak er geen bonte boel van, maar breng wel wat kleur aan. Anders kan je babykamer erg steriel worden en is het weinig inspirerend voor je mini. Extra tip: baby’s vinden lichtslingers en schilderijen heel leuk om naar te kijken.

Tip 4: Intiem en energiek.

Kleuren als rood, oranje en geel geven een warm gevoel. Rood is intiem en straalt hartstocht en passie uit, maar ook energie. Niet altijd effectief als je kindje moet gaan slapen. Ook geel is een kleur die veel gevoelens oproept, waarbij een zachte tint veel rust brengt, geeft felgeel juist een tegengesteld effect.

Tip 5: Koel en kalm.

JBlauw, groen en paars zijn koele kleuren. Ruimtes met deze tinten stralen vrede, kalmte en ontspanning uit. Zachtblauw is een perfecte slaapkamerkleur. Maar, misschien niet je eerste keus als je een dochter verwacht. Paars is inspirerend, rustgevend en stimuleert creativiteit. Ga je voor groen? Een kleur die staat voor natuur, hoop en nieuw leven? Kies dan een lichte tint.

Vind je één kleur saai? Zoek dan contrast in accessoires, kleuraccenten en verschillende materialen. De stoffering en meubeltjes kunnen erg bepalend zijn voor je babykamer.

Ga je voor een duurzame babykamer? Dat doe je zo!

Bezoek onze website

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x