5 tips voor het inrichten van je babykamer

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

5 tips voor het inrichten van je babykamer

Een baby in je buik? Dan ben je waarschijnlijk druk bezig met de voorbereidingen. Je gunt je kindje een zo warm mogelijk welkom en daar hoort een fijne babykamer bij. Het internet staat vol leuke ideeën en inspiratie, maar waar moet je opletten als je aan de slag gaat met het kamertje? Lees 5 tips voor het inrichten van je babykamer.

1. Kies een stijl die bij je past

Op zoek naar inspiratie voor je babykamer? Online vind je een overdosis aan voorbeelden. Sommige moeders worden meteen verliefd op één stijl, maar het kan natuurlijk ook dat je eigenlijk meerdere stijlen heel leuk vindt. Dat laatste het geval? Stel een kleurpalet samen. Kies één of twee rustige kleuren als basis en versterk deze met een kleur die bij je past. Bij veel woonwinkels en bouwmarkten kun je kleurstalen krijgen, zo kun je thuis jouw perfecte kleurstijl bepalen.

2. Voorkom impulsaankopen

Loop je door de winkel en word je verliefd op al die schattige accessoires? Het liefst neem je alles mee wat je tegenkomt. Probeer je in te houden! Het zou zonde zijn als bij thuiskomst blijkt dat die ene impulsaankoop niet helemaal bij de stijl van je babykamer past. Om dit te voorkomen kun je een moodboard maken en zet deze op je telefoon. Zo kun je altijd checken of dat ene leuke accessoire in je babykamer past en houd je het eindresultaat voor ogen.

3. Denk vooruit in aankopen

Familie-uitbreiding betekent een nieuwe babykamer of een verhuizing van kinderkamers. Focus niet alleen wat je nu nodig hebt in de kamer van je baby, maar kijk alvast vooruit. Een commode kan bijvoorbeeld later prima als ladekast gebruikt worden in de peuterkamer. Ook bij grote aankopen zoals raambekleding is het handig om dit in je achterhoofd te houden. Kies een kleur waar je lang plezier van hebt!

4. Ga voor een praktische indeling

Kijk bij het inrichten van de babykamer niet alleen naar wat mooi is, maar vooral ook naar wat praktisch en veilig is. Je kindje kijkt graag rond. Zet het ledikantje daarom op een open plek en kies vanuit hier een logische indeling voor de rest. Om te checken of jouw indeling baby-proof is, kun je van tevoren vast een paar scenario’s gaan naspelen. Doe bijvoorbeeld eens net alsof je je kindje in bad doet. Dan kom je er vanzelf achter of alles op de juiste plek geplaatst is.

5. Begin op tijd met inrichten

Je babykamer tot in de puntjes ingericht? Dan heb je waarschijnlijk fanatiek geschilderd of behangen en staan de meubeltjes klaar. Op het oog ziet het er mooi en netjes uit, maar vergeet niet de dampen die loskomen uit verf, lijm en schoonmaakmiddelen. Zorg er daarom voor dat je genoeg tijd hebt het kamertje te luchten, voordat de kleine snuit ter wereld komt. 

Wil je meer weten over het inrichten van je babykamer? Lees dan deze blog eens: Je babykamer inrichten doe je zo!

Bezoek onze website

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x