6 tips voor een duurzame babytijd

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

6 tips voor een duurzame babytijd

Bergen luiers, potjes babyvoeding en plastic spenen. Niet altijd goed voor het milieu, maar wel het gemakkelijkst. Toch? Wil jij duurzame verzorging voor je baby? Dan hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn. Lees 6 tips voor duurzame verzorging van je baby.

1. Biologisch hapje

Zelf een lekker en gezond hapje maken hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Door zelf biologisch te koken laat je je baby kennis maken met veel verschillende soorten smaken, weet je precies wat er in het eten van je kindje zit én leert hij of zij vanzelf dat fruit niet uit een knijpzakje komt.

2. Milieuvriendelijke luiers

Ken jij de wasbare luiers al? Ze zijn een stuk minder slecht voor het milieu dan de reguliere wegwerpluiers. Met wasbare luiers bespaar je maar liefst 260 kg afval per kind! 100% voor duurzaam gaan? Je kan ze zelfs huren! Leuke bijkomstigheid: het is nog goedkoper ook.

3. Duurzaam dutje

Slapen in een duurzaam bedje, daar word je toch blij van? Niet alleen het materiaal kan duurzaam zijn, ook kan je kiezen voor een meegroeibedje. Sommige bedden gaan wel mee tot het 6e levensjaar! Ga ook voor duurzaam beddengoed. Zo weet je zeker dat er bij je baby geen kans is op een allergische reactie door chemicaliën.

4. Zelf-herstellend huidje

Ben je op zoek naar verzorgingsproducten die niet schadelijk zijn voor het milieu? En vooral zacht zijn voor de huid van je kindje? Kies dan voor producten van bijvoorbeeld Weleda. Zij geloven in het zelfherstellend vermogen van het lichaam en hebben 100% natuurlijke producten.

5. Natuurlijk speentje

Er bestaan fopspenen van natuurrubber. Deze zijn biologisch afbreekbaar en gaan langer mee. Natuurrubber wordt gemaakt van latex dat getapt wordt uit de rubberboom. Zo’n boom kan maar liefst 30 jaar gebruikt worden en voert 25% meer CO2 af dan oerwoudbomen. De synthetische versie wordt gemaakt van aardolie en voor het maken ervan is 9 keer meer energie nodig. Een natuurlijke fopspeen is dus zeker een duurzame keuze. 

6. Tweedehands spullen

Bovenstaande producten zorgen ervoor dat de footprint die jij en je baby achterlaten een stuk kleiner wordt. Maar, we hebben het wel steeds over nieuwe producten. Je kan natuurlijk ook dingen lenen of recyclen! Een vintage ledikantje bijvoorbeeld voor in je babykamer.

Wil je weten hoe je het best vintage-babymeubelen scoort? Lees dan eens deze blog.

Gerelateerde blogs