8 keer veilig speelgoed voor je baby

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

8 keer veilig speelgoed voor je baby

Hoe klein je baby’tje ook is, van speelgoed worden ze blij. Het helpt bij de ontwikkeling en zorgt ervoor dat ze spelenderwijs hun lichaam en de wereld ontdekken. Maar welk speelgoed is leuk voor jouw kleintje en hoe zoek je veilig speelgoed uit? Tijd voor inspiratie! 

1. Muziekmobiel

Je baby ontdekt de wereld om zich heen met zijn of haar oren en ogen. Een muziekmobiel stimuleert je baby om de bewegende figuurtjes te pakken. Goed voor de motoriek! Daarnaast hebben de herkenbare klanken een ontspannende werking op je kleintje. Omdat je baby’s zicht nog moet ontwikkelen, vinden ze die met felle kleurtjes het leukst. Handig voor boven de box!

2. Boxspiegeltje

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… wie is de mooiste baby van het land? Een spiegeltje aan de spijlen van de box, dat vinden baby’tjes leuk! Heb je een exemplaar dat knispert of verschillende structuren heeft? Dan kunnen ze er ook nog aan voelen.

3. Rammelaar

Oud, maar goud: de rammelaar. Misschien heb je zelf nog wel zo’n zilveren uit jouw babytijd. Mooi, maar kindjes kunnen zichzelf daar hard mee in het gezicht slaan. Een zachte rammelaar voor de eerste maanden is daarom het fijnst. Vanaf een half jaar is een rammelaar op batterijen met een lichtje of een muziekje ook een festijn! Voor je baby tenminste…

4. Boxspanner

Een boxspanner is leuk voor het hele eerste levensjaar van je kindje. Van kijken tot vastpakken en van zittend spelen tot zich eraan optrekken. Als je baby zich optrekt, is het wel tijd om de box een standje lager te doen.

5. Knuffels

Waarschijnlijk heeft je baby’tje al heel veel knuffels gekregen. Knuffels zijn leuk, maar sommige kan je beter bewaren voor de peutertijd. Denk aan uitstekende snorharen, losse kleertjes maar ook te kleine knuffels kun je beter nog even op de kast laten staan. Voor de babytijd zijn knuffeltjes met verschillende stoffen en knisperende geluidjes het leukst. 

6. Babygym

Hoe meer kleur, hoe leuker je kindje het vindt! Onder een babygym kan je baby heerlijk liggen en spelen. Moet je baby even uitbuiken na de voeding? Dan kan je het wipstoeltje ook onder de gym zetten.

7. Voelboekjes

Boekjes met knisperende geluidjes, superleuk voor de eerste maanden! Als je baby’tje al lekker bij je op schoot kan zitten, is het tijd voor de volgende stap: voelboeken met uitstekende flapjes. Lekker samen lezen.  

8. Ringenpiramide

Och wat groeit je baby’tje toch hard! Je zal merken dat hij of zij graag met iets anders gaat spelen dan de rammelaar en de babygym. Een ringenpiramide is een mooie volgende stap. Ring eruit, ring erin. Daar kunnen ze heel lang zoet mee zijn.  

Zo, genoeg leuks voor het eerste jaar van je baby! Ga altijd op je eigen gevoel af als het om veiligheid gaat. Twijfel je toch nog? Check dan het leeftijdsadvies van het speelgoed. Een blokkendoos vanaf 1 jaar, zet je gewoon nog even in de kast. Want al is het een cliché ‘Voordat je het weet, spelen ze ermee.’ 

Speelgoed is natuurlijk niet alleen leuk om zelf te kopen, maar ook om cadeau te vragen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor andere cadeaus? Hier vind je er 5 op een rij.

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x