8 veilige planten voor in je babykamer

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

8 veilige planten voor in je babykamer

Planten: je slaapt er beter door, ze produceren zuurstof en ze maken je gelukkiger. Natuurlijk staat een plant ook gewoon gezellig in een kamer. Maar welke planten zijn ideaal én veilig voor op de kamer van je baby? Wij zetten er 8 voor je op rij en beginnen bij de meest onderhoudsvriendelijke. Je hebt handen immers al vol genoeg aan je kleine. 

Lavendel

Heb je een lavendelplant in je tuin staan? Knip er een paar takken vanaf en hang ze op in de kamer van je baby. Lavendel staat bekend om de rustgevende werking. Dus, ook je baby kan hier rustiger van worden. De plant zelf hoort buiten te staan, deze kan je daar dan ook beter laten.

Aloë Vera

Deze plant geeft vooral ’s nachts zuurstof af, waardoor hij erg geschikt is voor in de babykamer. Zelfs als je geen groene vingers hebt kan je deze in leven houden. Eens in de twee weken een beetje water is genoeg.

Ananasplant

Wist je dat deze groene ook wel de anti-snurkplant genoemd wordt? De ananasplant geeft ’s nachts namelijk veel zuurstof af, waardoor je kindje - en dus jij - beter slaapt. Je hebt weinig omkijken naar deze plant, eens per week water geven is voldoende. Zet je hem wel hoog neer? Zo voorkom je dat je kindje zich bezeert aan de puntige bladen.

Bananenplant

Heeft de kamer van je baby veel lichtinval? Dan is de bananenplant een goede optie. Hij zuivert de lucht van giftige stoffen en de grote bladeren zorgen daarnaast voor veel vocht in de lucht. Wel is hij iets moeilijker te verzorgen. De grond van de bananenplant moet vochtig blijven, maar ook weer niet té. Je wilt natuurlijk geen rottende wortels hebben.

Drakenplant

Deze draak van een plant is ideaal voor op de babykamer. Net als de meesten in dit rijtje, zuivert hij de lucht. Geef hem weinig water, want hij is erg gevoelig voor rottende wortels. Ga je voor een tropisch thema? Dan past deze daar volledig bij.   

Graslelie

Heb jij alles behalve groene vingers? Zoek niet verder. De graslelie heeft het liefst twee keer per week een beetje water. Vergeet je hem een poosje? No worries, hij blijft de kamer van je baby stug door zuiveren. Bijvoorbeeld de chemische stoffen van tapijt, isolatiemateriaal en schoonmaakmiddelen haalt hij uit de lucht. Bang dat je kindje zich prikt aan de scherpe bladeren? Gebruik hem als hangplant.

Krulvaren

Een lege, donkere hoek die opgevuld moet worden? Kies de krulvaren. Hij kan namelijk behoorlijk groot worden. Ook als je babykamer vochtig is, is deze plant de uitkomst. Hij filtert niet alleen vuile stoffen uit de lucht, maar kan ook ongewenste schimmelsoorten voorkomen. Omdat de grond altijd een beetje vochtig moet zijn, vraag het wel om de nodige aandacht.

Pannenkoekplant

De ronde bladeren lijken net kleine pannenkoekjes, maar werken ook luchtzuiverend. Hij houdt van zon en groeit naar het licht toe. Draai hem af en toe om. Zo groeit hij aan beide kanten. De pannenkoekplant heeft ongeveer twee keer per week een scheutje water nodig. Hij is heel makkelijk te stekken. Babyplantjes op je babykamer, leuk!

Wil je meer tips over een veilige kamer voor je baby? Dan is deze blog wat voor jou.

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x