Alles voor een duurzame babykamer

A sustainable, safe and better world for your family 

 

Alles voor een duurzame babykamer

Er komt nogal wat kijken bij het inrichten van een babykamer. Als je dan toch bezig bent, waarom zou je dan niet op de duurzame tour gaan? Hierbij een stappenplan om jouw babykamer tot een duurzaam paradijs om te toveren.

Stap 1. De vloer 

Klinkt logisch, maar je vergeet deze stap makkelijk. Je begint natuurlijk met een lege kamer. En daar moet een vloer in. Het beste kun je kiezen voor een houten of kurken vloer die behandeld is met natuurlijke, niet giftige oliën. Deze zijn ook nog eens onderhoudsarm, dus even met een natte doek erover en je vloer is weer schoon. 

Stap 2. De muur

Voor zowel behang als verf zijn er duurzame mogelijkheden. Met de verf van Mommy Paint kun je zelfs tijdens je zwangerschap veilig de muren schilderen. Mocht je daar puf voor hebben... Er zitten geen schadelijke stoffen in de verf, dus geen gevaren voor jou en je kleintje. Je hebt keuze uit 20 kleuren, dus voor ieder wat wils! Voor duurzaam behang gaan we de grens over, naar Zweden. Op de website van Majvillanstore vind je de schattigste behangpatronen, speciaal voor baby- en kinderkamers.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste kleur? Deze 5 tips helpen je op weg.

Stap 3. Gordijnen

Goede gordijnen zijn natuurlijk van essentieel belang. Bij Purecoverz vind je een groot aanbod aan biologische stoffen. Speciale gordijnstof kun je daar ook vinden. Niet alle gordijnen laten evenveel licht door. Wat vind jij fijn? En misschien nog wel belangrijk: wat zal je baby het fijnst vinden? Denk hier goed over na, dat is belangrijker dan dat ene leuke printje.

Stap 4. Meubels

Misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van de babykamer: de meubels. Ook hierbij is de duurzame keuze reuze. Veel webshops hebben een eco-afdeling, maar Ukkepuk en Waschbaer zijn volledig duurzaam. Vanuit deze online winkels kun je in principe je hele babykamer inrichten. De meubelen van Ukkepuk hebben ook nog eens geen scherpe randen, zo kan je kleine veilig rondkruipen als ‘ie daaraantoe is. En, vergeet ook het oude vertrouwde Marktplaats niet! Dit is extra duurzaam, omdat je iets tweedehands koopt. Vintage op je babykamer maakt het ook nog eens uniek. Zo scoor je de mooiste vintage babymeubelen.

Stap 5. Decoratie

Zo, de basis staat! Nu wordt het tijd voor de aankleding van je baby’s paradijsje. 

Go Green! Planten zuiveren de lucht en hierdoor slaapt je baby beter. En welke kersverse ouder wil nou niet dat hun kleine wondertje lekker doorslaapt? Lees hier 8 veilige planten voor op de kamer van je baby. Extraatje: ze zijn ook nog eens onderhoudsvriendelijk!

Stap 6. Verlichting

Denk bij het uitzoeken van verlichting op de babykamer ook aan duurzaamheid. Sommige lampen zijn deels van duurzame materialen, zoals hout. Neem eens een kijkje bij Studioperspective, zij bieden handgemaakte duurzame lampen aan gemaakt van gerecycled karton. Maar vergeet de lichtbron zelf niet! Je kunt het beste kiezen voor een LED-lamp, die gaan 30 keer langer mee dan gloeilampen en ze produceren meer licht met minder energie.

Weet je nog niet helemaal wanneer je het beste kunt beginnen met je babykamer? Dan is deze blog wat voor jou.

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x