De basisinrichting voor jouw babykamer!

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

De basisinrichting voor jouw babykamer!

Binnenkort ga je beginnen met het inrichten van de babykamer, grote kans dat je het internet hebt afgestruind naar inspiratie. Na heel wat mooie plaatjes bekeken te hebben, ben je er eindelijk uit hoe jouw kamertje er ongeveer uit komt te zien. En nu? Lees hier welke vijf basisdingen voor je babykamer, en waar je op moet letten.

Het bedje van je baby

Eerst een wiegje, of ga jij direct voor een ledikant? Voor de baby is het één niet beter dan het ander. Het gaat erom wat jij fijn vindt. Om er zeker van te zijn dat je kindje geen gevaar loopt tijdens het slapen, kun je beter nog twee jaar wachten met een kussen en zachte knuffels. Gebruik tot die tijd in het bedje alleen een slaapzak of een dekbedje, en stop je baby zo dicht mogelijk bij het voeteneind in. Meer weten over het bedje van je baby? Lees deze blog.

De commode

Meerdere malen per dag sta jij straks achter de commode om je baby om te kleden, of te voorzien van een schone luier. Het is daarom belangrijk dat de commode voor jou een prettige hoogte heeft. Zorg er ook voor dat er genoeg opbergruimte is, zodat je alles binnen handbereik hebt. Mocht je toch te weinig ruimte hebben, dan is een plank boven de commode een goede uitkomst. Niet te laag natuurlijk, want je wilt je hoofd niet stoten en zo zorg je er gelijk voor dat je baby er niets vanaf kan pakken.

Opbergruimte voor de babykleertjes

Hoe klein ze ook zijn, de babykleertjes moeten een plekje krijgen. Weinig plek in de kamer? Je kunt veel ruimte besparen door niet voor een kast te kiezen. Met een grote commode kun je makkelijk alle rompertjes en sokjes kwijt. De babykleertjes zelf kun je aan een leuke stok of stang in de kamer hangen. Ook leuk: zoek je allermooiste setjes bij elkaar, en hang deze aan de muur als decoratie!

Een comfortabele stoel

Jij en je baby gaan heel wat uurtjes doorbrengen in de babykamer. Vergeet daarom niet om het voor jezelf ook comfortabel te maken. Denk aan een lekkere stoel waarin je de baby kunt voeden en kunt troosten in de nachtelijke uurtjes. Is de winter op komst? Leg er alvast een lekker plaid in.

Badje op de kamer?

De meeste baby’s vinden het heerlijk om in een lekker warm badje te gaan, maar genieten een stuk minder wanneer ze er weer uit moeten. Zorg er daarom voor dat het badje zo dicht mogelijk bij de commode staat, zodat je de baby snel kunt afdrogen en weer warm kunt aankleden.

Ga jij voor een duurzame babykamer? Dan is dit stappenplan wat voor jou.

Gerelateerde blogs