De vier voordelen van poedercoating

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

De vier voordelen van poedercoating

Vaak kies je voor poederkleuren voor de babykamer. Maar wat dacht je van poedercoating? Dat is net een andere manier van de fabrikant om houten meubelen te voorzien van een beschermlaag en een kleurtje. Dit heeft een aantal voordelen voor jou en je kindje. Lees je mee?

Duurzaam

Zeg maar dag tegen die lelijke beschadigingen! De poedercoating is sterker dan de standaard coating. Je meubel blijft niet alleen mooier, het gaat ook langer mee.

Weinig schadelijke stoffen

Alle babymeubelen op de markt voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Toch bevatten de coatings vluchtige stoffen, waardoor het advies er is om meubelen een paar weken voor de komst van je baby te laten uitdampen. De poedercoating bevat minder van deze stoffen dan standaard coatings waardoor je babymeubelen zijn direct te gebruiken in de slaapkamer van de kleine.

Dubbel duurzaam

En nog meer duurzaamheid! Tijdens het productieproces gaat er minder coating verloren. Het poeder dat naast het meubel wordt gespoten kan namelijk zo weer hergebruikt worden. Daardoor is het minder belastend voor het milieu en is het ook goedkoper. Extra duurzaam dus, en ook nog eens goed voor je portemonnee.

Geen lekkende randen

De poedercoating is dikker dan andere coatings. Nu horen we je denken: is dat wel zo positief? Ja! Een extra laag zorgt ervoor dat je meubel beter tegen een stootje kan. Daarnaast kan poeder elke onmogelijke vorm coaten en hoeven de randen niet geseald te worden met een strip zoals bij andere coatings. De kans dat naden en randen gaan lekken is daardoor minimaal.

Ben je helemaal om maar heb je even niet meer paraat wat poedercoating precies is? Maak je niet dik ;-), je kunt het hier teruglezen.

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x