Dit is de beste temperatuur voor je babykamer

A sustainable, safe and better world for your family 

 

Dit is de beste temperatuur voor je babykamer

Heb je het koud of juist warm? Dan trek je een trui aan of uit. Voor ons heel simpel. Maar hoe weet je of je baby het warm of koud heeft en wat is de beste temperatuur voor je babykamer?

Kamertemperatuur

Probeer de temperatuur van je babykamer altijd tussen de 16 en 20 graden te houden. In de zomer is het soms lastig de kamer genoeg af te koelen. Kleed dan je baby luchtig aan, en gebruik een dunne deken. Vermijd zoveel mogelijk een airco of ventilator, je kleintje is erg gevoelig voor tocht. In de koude maanden is het juist lastig de kamer te verwarmen zonder de kachel flink op te stoken. Doe je kindje een extra laag kleding aan, of leg hem of haar in een dikkere slaapzak.

Lichaamstemperatuur

Wil je weten of je baby het te warm of te koud heeft? Leg je hand in het nekje van je baby. Als deze wat warm is, voel dan of het onder de kleertjes klam aanvoelt. In dat geval kun je een laag kleding uit doen of een dunnere deken gebruiken. Wanneer het nekje en de voetjes wat koud aanvoelen, kun je je baby een extra laag aandoen. Ook kan een kruik helpen om je baby op te warmen. 

Frisse lucht

Het ventileren van je babykamer is belangrijk om te voorkomen dat er te veel vocht en schadelijke stoffen in de lucht blijven hangen. In de zomer zal je hier minder moeite mee hebben, maar in de winter wordt het snel te koud met de ramen open. Laat altijd het ventilatierooster openstaan. Is je baby niet aan het slapen? Zet dan de ramen op een kiertje om extra te ventileren. De winter kan ook zorgen voor een te droge lucht waardoor je baby last kan krijgen van een droge hoest, geïrriteerde luchtwegen of een droge huid. Hang dan een bakje water aan je verwarming.

Planten in de kamer van je baby helpen niet alleen de lucht zuiveren maar kunnen ook het vochtgehalte reguleren. Weten welke planten veilig zijn voor op je babykamer? Je vindt ze hier.

Bezoek onze website

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x