Duurzaam beddengoed voor je baby

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

Duurzaam beddengoed voor je baby

Jouw baby is de wereldburger van de toekomst. Als we met z’n allen harder werken om mens, milieu en economie in balans te houden, zorgen we voor een betere toekomst voor de generaties na ons. Werken aan duurzaamheid dus. Een van de vele manieren om daaraan bij te dragen is duurzaam beddengoed voor je baby.

Pluspunten van duurzaamheid

Je baby’tje in de duurzame watten leggen heeft nogal wat voordelen. Zo weet je zeker dat alle gebruikte middelen tijdens het verwerkingsproces natuurlijk afbreekbaar zijn. Of nog beter gezegd: geen kans op een allergische reactie bij je baby door chemicaliën. Omdat duurzaam katoen niet wordt behandeld met chemische stoffen en chemicaliën, ademt het ook beter. Naast duurzaam katoen is duurzame wol ook heerlijk voor je baby. Wol houdt zich van nature zelf schoon en gaat erg lang mee. Er zijn niet alleen voordelen voor je baby, maar ook voor de werkers met duurzame stoffen. Hun gezondheid wordt beschermd omdat ze niet met giftige stoffen hoeven te werken. Ook krijgen de werkers een eerlijke prijs en eerlijke behandeling. Hoe meer mensen kiezen voor duurzaam katoen, hoe groter deze bedrijven kunnen worden. Het doel? Dat uiteindelijk de hele wereld duurzaam katoen gebruikt. En jij helpt daaraan mee! Een betere toekomst voor jou, je kindje en de rest van de wereld.

Even wat feiten op een rij

Nog meer redenen om voor duurzaam beddengoed te kiezen:

  • Voor een 1-persoons dekbedovertrek wordt ongeveer 1 kilo chemicaliën gebruikt. Bij duurzaam beddengoed is dat dus niets, nul, nada!
  • 25% van alle chemische bestrijdingsmiddelen worden voor de verwerking van katoen gebruikt. Bij duurzaam katoen worden dus helemaal geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt!
  • Maar 1% van het aandeel in katoen is duurzaam katoen. 

Kopen, kopen, kopen!

Jij staat nu natuurlijk te popelen om duurzaam beddengoed voor je baby aan te schaffen. Dus hierbij een lijstje met webshops.

Last, but not least!

Sta je in de winkel en weet je niet zeker of het beddengoed duurzaam is? Check of het een GOTS-keurmerk heeft. Dan weet je 100% zeker dat je duurzaam bezig bent! En als je je baby lekker verwend hebt met duurzaam beddengoed, denk dan ook eens aan ecologisch wasmiddel. Vaak gewoon te koop in de supermarkt, maar via Eco-logisch kun je het ook kopen speciaal voor baby’s.

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x