Het beste moment om je babykamer in te richten

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

Het beste moment om je babykamer in te richten

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Struin je heel het internet af opzoek naar inspiratie voor de kamer van je baby? Dan ben je niet de enige. Online heb je al zoveel leuke meubels gezien dat je er tig babykamers mee kan inrichten. Maar wat is het beste moment om je babykamer in te richten? 

Plan je inrichting

Wanneer je begint met je babykamer hangt af van je situatie. Veel toekomstige moeders vinden het fijn om het kamertje in hun 34ste week klaar te hebben. Besluit je baby eerder te komen? Dan ben je klaar voor zijn of haar komst. Als je de babykamer alleen maar hoeft in te richten, scheelt dat in tijd. Moet de vloer nog gelegd en de kamer nog geverfd en behangen worden? Begin dan op tijd voor een relaxte start voor jou en je baby.

Een verhuizing thuis?

Een broertje of een zusje erbij! Jullie nieuwe familielid maakt binnenkort zijn of haar intrede. Vaak zorgt dit voor veranderingen binnen het gezin. Slaapt de toekomstige broer of zus nu op de babykamer? Zorg er dan voor dat de nieuwe slaapkamer ruim voor de bevalling af is. Als de baby straks geboren is, krijgt je andere kindje andere aandacht dan dat hij of zij gewend is. De nieuwe slaapkamer moet dus een feestje worden en niet een verplichte verhuizing omdat je baby komt.

Het tweede trimester

De ideale tijd om te starten met je babykamer is het tweede trimester. Dan ben je vaak fit genoeg om te klussen en zit er nog geen joekel van een buik in de weg. Begin je na je zevende maand? Dan is de kans op harde buiken groot en mag je niet meer zwaar tillen. Je partner of vrienden natuurlijk wel, dus maak daar gebruik van!

Lekker lang luchten

Je kunt je babykamer het beste voor je 26e week geverfd en behangen hebben. Zo is er genoeg tijd om dit uit te laten dampen. Wil je tapijt leggen? Doe dit na het verven. Anders kan het tapijt de schadelijke stoffen absorberen. Ga jij voor een typische jongens- of meisjeskamer? Dan kun je natuurlijk na je 20-weken-echo helemaal los. Bijvoorbeeld met een complete junglekamer of juist een mini-circus voor je eigen mini.

Luister bovenal naar je eigen gevoel en je lichaam. Laat jij de babykamer liever door iemand anders inrichten in een wat later stadium of wil je zo snel mogelijk beginnen? Doe vooral waar jij je goed bij voelt.

Kun je nog wel wat tips gebruiken bij het inrichten van je babykamer? Wij zetten 5 tips voor je op een rij.

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x