Inspiratie voor een geslaagde babyshower

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

Inspiratie voor een geslaagde babyshower

Surprise! Jij organiseert een babyshower voor die ene aanstaande moeder. Zonder dat ze het weet, plan jij het feest waar ze stiekem op zit te wachten. Een dag die draait om haar en haar baby. Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg.  

Belangrijke personen

Stel, ze zou zelf haar babyshower organiseren. Wie zou ze dan uitnodigen? Denk aan haar vriendinnen, nichten, zussen, moeder en schoonmoeder. Volgens traditie is het een feest dat je samen met de belangrijkste vrouwen in haar leven viert. Tradities zijn er om gebroken te worden. Denk je dat ze ook de toekomstige vader, haar vrienden, vader of broers erbij wil hebben? Waarom niet! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Maar, een aparte manshower voor de daddy-to-be kan natuurlijk ook. 

Het beste moment

Je weet wie je uit gaat nodigen, tijd om te kijken naar een datum. Natuurlijk wil je een dag waarop de meeste mensen kunnen, maar het belangrijkste is dat de zwangere zich er goed bij voelt. Vaak wordt een babyshower gehouden in het derde trimester. Het einde is in zicht, maar de toekomstige moeder is vaak nog fit genoeg om dingen te ondernemen. Heeft ze veel bedrust nodig of is er een meerling op komst? Plan hem dan wat eerder, zodat je er zeker van bent dat ze optimaal kan genieten van haar dag. 

Tip: Sommige vrouwen vinden het fijner om de komst van haar baby te vieren als de mini er daadwerkelijk is. Pols daarom van tevoren voorzichtig of de moeder in spé een babyshower ziet zitten.

De locatie

Je kunt de babyshower houden in het huis van de zwangere. Zeker handig als ze geen gemakkelijke zwangerschap heeft. Zo kan ze in haar eigen fijne stoel zitten en heeft ze alles binnen handbereik. Maak een afspraak voor haar buiten de deur en zorg dat ze ongeveer twee uur van tevoren niet thuis is. Samen met een aantal gasten versier je het huis en zorg je dat alles klaarstaat voor de babyshower. Een andere locatie is gemakkelijker organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant of het huis en de tuin van een van de gasten. 

Binnen no-time

Denk je aan een babyshower? Dan denk je al gauw aan luiers ruiken, babyhapjes proeven en rompertjes versieren. Past dit niet bij de moeder in spé? Dan zijn er nog genoeg andere opties om een geslaagde shower te organiseren. Een paar op een rij om binnen no-time een geslaagd feest neer te zetten:

Een thema // Jungle, in de wolken of alles in de kleuren van het geslacht? Kies een thema en ga los. Dat ziet er niet alleen knap uit, het biedt je ook nog eens houvast bij het organiseren.

Voor later // Laat iedereen iets meenemen voor in een tijdscapsule. Denk aan een krantenknipsel, usb-stick met muziek of video of een foto met de ouders to be. Zij kunnen de capsule aanvullen met een eerste echo of de favoriete knuffel. Leuk voor later!

Babyboek // Maak een verzamelboek voor de baby. Laat gasten hierin een wens opschrijven, foto’s plakken of de naam en bevallingsdatum van de baby voorspellen. Mom-to-be kan dit later nog eens rustig doorlezen en wie weet zit de juiste voorspelling er wel tussen!

Vergeet het eten niet! 

Lekker eten kan niet ontbreken. Een horeca-locatie kun je vragen om een menu of buffet samen te stellen. Houd je de babyshower bij iemand thuis? Dan kun je iedereen een klein gerechtje laten maken. Wel zwangerschapsvriendelijk natuurlijk. Weten wat de toekomstige moeder wel en niet mag? Check dan het voedingscentrum eens.  

Tijdens een babyshower mag een cadeau niet ontbreken. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan deze blog eens.

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x