Deze coatingtechniek maakt babymeubelen duurzamer

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

Deze coatingtechniek maakt babymeubelen duurzamer

De coating van je houten babymeubelen is niet het eerste waar je aan denkt als je zwanger bent. Maar ga je je babykamer inrichten? Dan is coating wel iets om rekening mee te houden. Naast de meest gebruikte natte coating is er namelijk ook een poedercoating. Hoe dat in zijn werk gaat? Dan lees je hieronder. 

Wat is poedercoating?

Het woord zegt het al, de basis van poedercoating is een droge poeder. Het wordt  door warmte gesmolten en uitgehard. Daarnaast zit er geen oplosmiddel in zoals terpentine of alcohol, waardoor er minder schadelijke stoffen op je babymeubel achterblijven dan bij een andere coating.

Wat maakt poedercoating uniek?

Poedercoating is een duurzaam product. De coating gaat lang mee en kan beter tegen een stootje. De kwaliteit van de poedercoating is daarmee hoger dan die van normale coatings. Poeder werd al veel gebruikt om metaal te coaten, maar DSM Ultra ontwikkelde een techniek waardoor ook hout met poeder te coaten is. Door middel van elektrostatische lading trekken ze elkaar aan. In de oven wordt het vervolgens uitgehard. Het resultaat? Een coating die niet alleen beter is voor het milieu en je baby maar ook nog eens langer meegaat.  

Poedercoating maakt je babymeubel dus duurzaam, maar er zijn nog andere voordelen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan de vier voordelen van poedercoating.

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x