Zo maak je jouw babykamer veilig

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

Zo maak je jouw babykamer veilig

Dat je een schaar niet binnen handbereik van een baby moet laten liggen, hoeven we niemand te vertellen. Maar wat is nog meer belangrijk voor de veiligheid van je baby? Let op de volgende punten bij het veilig maken van jouw babykamer.

Een veilige slaapplek

Gemiddeld slaapt een baby 14 tot 18 uur per dag. Daarom is het belangrijk dat het bedje veilig en comfortabel is. Kies voor een ledikantje met spijlen tussen de 4.5 en 6.5 cm en een minimale hoogte van 60 cm. Zo kan je kindje er niet uitklimmen. Let er ook op dat het ledikant is gemaakt van solide hout met een verfcoating op waterbasis of een poedercoating met weinig schadelijke stoffen. Zo kan krabben of bijten aan het ledikant weinig kwaad.

Zorg voor een prettige temperatuur

Een baby kan zelf nog niet goed zijn lichaamstemperatuur regelen. Daarom is het belangrijk dat de combinatie tussen beddengoed, kleding en kamertemperatuur goed is. Plaats het bedje en de commode daarom niet te dichtbij de verwarming, in de felle zon of op de tocht. Frisse lucht is belangrijk voor je baby, maar zorg wel dat het kamertje op de juiste temperatuur blijft. [blog 14: Lees hier hoe je het beste de temperatuur kan regelen in de babykamer.]

Speel in op de kruiphoogte

Als je baby wat ouder is, is het fijn als je kleintje lekker kan kruipen en spelen in de kamer. Houd er bij het inrichten rekening mee dat je baby niet overal bij kan. De verwarming, verwarmingsbuizen of lage stopcontacten? Scherm ze veilig af! Zorg er ook voor dat scherpe randen zijn weggewerkt en er zet zo min mogelijk spullen op de grond waar de baby zich aan kan stoten. Denk je ook aan de spulletjes in en op de commode? Zorg ervoor dat lades op kruiphoogte nooit scherpe voorwerpen bevatten.

Je hebt vast al veel leuke ideeën voor het inrichten van de babykamer, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees hier onze blog: 5 tips voor het inrichten van je babykamer

Bezoek onze website

Gerelateerde blogs