Zo scoor je vintage babymeubelen

 

A sustainable, safe and better world for your family 

 

Zo scoor je vintage babymeubelen

Vintage is een chic woord voor luxe tweedehandsspullen. Een trend die je steeds vaker terugziet in babykamers. De zoektocht naar vintage babymeubelen kan lastig zijn, maar met deze tips & tricks weet jij waar je de mooiste pareltjes kunt scoren!

Waarom vintage?

Een babykamer vol vintage is misschien een beetje te veel van het goede, maar een mooie vintage kast of commode kan een echte eyecatcher zijn! De kamer krijgt meteen een dosis sfeer. Het brengt iets unieks. Wedden dat je jouw toekomstige vintage meubelstuk nergens gaat terugvinden in een catalogus? Omdat je aan het recyclen bent, is het ook nog eens hartstikke duurzaam en dus goed voor het milieu.

Vintage goldmine

Marktplaats is natuurlijk de perfecte plek om mooie vintage meubels te scoren. Maar ga ook eens naar de kringloopwinkel. De ‘weggeefhoeken’ op Facebook kunnen ook een goudmijn zijn. Kunnen jouw (schoon)ouders nooit iets weggooien? Top! Kijk eens of zij nog oude meubels hebben staan, misschien zit er nog wel iets tussen wat ooit op jouw eigen babykamer heeft gestaan! Extra leuk om dat te hergebruiken.

Maak het vintage!

Vind je een mooie kast maar is het in de kleur die je ook verwacht te vinden in de poepluier van jouw baby? Geen probleem, een likje verf doet wonderen. Kun je hem ook meteen in de passende kleur van jouw babykamer schilderen, double score! Laat je tijdens je zoektocht dus niet afschrikken door lelijke kleuren, maar kijk naar het design.

Zoek naar creatieve oplossingen

Je kunt bijvoorbeeld een toffe kast met een nieuw verschoonkussen gebruiken als commode. Let wel goed op de hoogte, je brengt natuurlijk heel wat uren door achter de commode. Te hoog of te laag is niet goed voor je rug. Even bijkomen na het verschonen en aankleden van je kleintje? Plof lekker in de vintage schommelstoel! Ook fijn voor de nachtelijke uurtjes voeden of het troosten van je baby.

Lang leve de webshops

Heb je leukere dingen gepland dan meubels opknappen tijdens je zwangerschap?
Dan kun je altijd nog kant-en-klare vintage meubels kopen. Bij Eva & Marloes van Firma Zoethout vind je prachtige tweedehandskindermeubels. Zij hebben zelfs een ‘op maat’-service waarbij je gegarandeerd je perfecte vintage meubel gaat vinden!

Nog meer mogelijkheden!

Studio Wietske heeft een groot aanbod aan vintage meubels, maar hier kun je ook terecht voor vintage accessoires en speelgoed. Tip bij deze webshops: check de website regelmatig. Er is maar één uniek exemplaar!

Loop je na al deze tips en tricks nog steeds vast in je zoektocht? Dan deze laatste tip: er zijn hartstikke veel webshops die vintage meubels verkopen, maar niet allemaal speciaal voor babykamers. Als je googelt op ‘vintage kast’ bijvoorbeeld, krijg je een lijst met webshops waar je misschien ook wel jouw perfecte vintage eyecatcher vindt voor op de babykamer!

Wil jij je babykamer zo duurzaam mogelijk inrichten? Dan is dit stappenplan wat voor jou!

Gerelateerde blogs

Onze website maakt gebruik van cookies om informatie op te slaan op jouw computer.

Learn more x